Den særegne musikken i Latinamerika

Latinamerika har alltid hatt en veldig sterkt blomstrende kultur hvor temperamentsfull og sjelfull musikk er en gjennomgripende faktor. Denne typen musikk kan enkelt beskrives som lett å danse til og den er i tillegg varm og forførende. Selve koloniseringen av dette kontinentet førte til en stor smeltedigel av ulike folkeslag som har slått seg ned her og blitt her gjennom generasjoner.

Disse ulike menneskene har forskjellig opphav og røtter og med seg i bagasjen har de hatt svært ulike musikkstiler og livsstiler som har kulminert i et utrolig spennende resultat som vi idag kaller for Latinsk Musikk. Latinamerika har som tidligere nevnt lenge hatt en svært blomstrende kultur. ()Likevel så var dette kontinentet også splittet. Koloniseringen førte til at mange mennesker ble holdt som slaver og de ble til og med nektet å snakke sitt eget språk. Som vi ser så fulgte det mye vold og diskriminering med koloniseringen men heldigvis begynner de innfødtes kultur og musikkliv å bli respektert på samme måte som den europeiske innflytelsen og dette er virkelig på høy tid.

Det som skjer i Latinamerika nå er en veldig spennende utvikling og endelig kan vi se at dette kontinentet nå skaper sin helt unike miks mellom alle de ulike nasjonene i Latinamerika.

Tango er en av de mer berømte stilartene som oppstod i Argentina. I Buenos Aires og andre flotte byer i Latinamerika danses det mye Tango og Salsa blant annet. Mange av de beste danserne holder gjerne en oppvisning eller to for turister i gatene i Buenos Aires med tilhørende eleganse.

Kvinnene danser i lekre røde kjoler og mennene kler seg også svært pent. Dette er et fantastisk skue for de tilreisende og oser av lidenskap og energi.

Når man lytter til fyrrig Latinamerikansk musikk så er det veldig lett å forstå på hvilken måte denne musikkstilen har inspirert dansere helt frem til idag og fortsetter å forføre og gi danseinteresserte lyst til å lære seg å danse Tango og Salsa og andre dansestiler som er influert av den Latinamerikanske kulturen. Mye av denne Latinamerikanske musikkens grunn til den enorme suksessen den har nytt godt av lenge er nok det at det er lett å identifisere seg med denne musikken. Her har man jo innflytelse fra Sør-Amerikas innfødte,Afrika og mange andre land i Europa. Uansett så er dette typer av dans som ønsker alle velkommen og som byr deg opp til dans enten du er ung eller gammel. Det er kjempespennende å prøve Latinamerikansk dans og man drar alene på dansekurs vil man garantert få seg noen positive overraskelser. På kursene vil man møte mange likesinnede og mange møter nye venner og potensielle partnere på et slikt kurs.

Gleden over musikk er noe alle mennesker har til felles, enten man er Norsk eller Argentinsk.