Musikalske moteikoner

MTVs innvirkning på mote og trender er udiskutabel. Ta musikksjangeren grunge, for eksempel. Seattle-utseendet og grungens lydbilde ble eksportert til massene gjennom videoer, før det hele ble tatt videre til Marc Jacobs og diverse catwalker. Og den uanstrengte og lite krevende stilen, som ofte bestod av en T-skjorte (gjerne merch fra et band), skinny jeans, dagen derpå-hår, og kanskje litt svart neglelakk – er absolutt en inspirasjon fra av “I’m with the band” som ble vist på MTV.

På tross av dette innrømmer vi lett at en musikkvideo kanskje ikke er det første stedet vi vil lete etter brudeinspirasjon, men likefullt finnes det brudekjoler i musikkvideoer som har gjort svært sterkt inntrykk på oss. Inkludert på listen vår er selvfølgelig Beyoncé, som er selve symbolet på drømmebruden i sin korsetterte Baracci-kjole, i “Best Thing I Never Had”. Videre forvandler Nicki Minaj seg selv til en Disney-prinsesse og gifter seg med Drake i “Moment 4 Life”, mens Shakira foretrekker en barbeint boho-stemning i “Empire”. For å ikke snakke om Katy Perry som i musikkvideoen til “Hot N Cold” ikler seg en særdeles sexy bryllupskjole, med kort lengde og dyp utringning.

Praktikalitet er ikke nødvendigvis et ord du forbinder med en popdiva som Mariah Carey, men hun gjenbrukte Vera Wang-kjolen fra sitt første ekteskap i “We Belong Together”. Pink gjorde det samme med sin brudekjole i «I Don’t Believe You», og Lady Gaga hadde på seg morens brudekjole i “Yoü and I”. (Fun fact: Hun møtte forloveden sin, Taylor Kinney, mens hun filmet denne videoen.)

Er du fortsatt ikke overbevist om at du burde sjekke ut musikkvideoer, før du skal shoppe etter kjoler til bryllup, så har vi et par til musikkartister som ser strålende ut i brudekjoler. Tidligere nevnte Nicki Minaj og Gwen Stefani viser i henholdsvis “Moment 4 Life” og “Simple Kind of Life” at rosa hår kan fungere fint med en hvit kjole, mens indie-favorittene Lana Del Rey og Natasha Khan i henholdsvis “Ultraviolence” og “The Bride” et slag for den korte brudekjolen.

Sist men ikke minst så må vi naturligvis nevne Madonna og hennes “Like a Virgin”. Enkelte vil muligens mene at kjolen til Madonna i denne videoen grenser til undertøy, men man vanskelig argumentere mot at det er denne som gjorde det populært med brudekjoler i musikkvideoer.