Å være utøvende musiker krever god fysisk form

Du har sikkert selv lagt merke til hvor god den fysiske formen bør være, når du er en musiker. Som musikere bruker du mye tid på å øve, noe som gjør at du raskt glemmer ut at du må ta vare på deg selv helsemessig. Det er flere fordeler for en musiker å faktisk trene fysisk. Trening krever behagelig treningsklær dame, for å kunne kjøre på med en liten treningsøkt innimellom arbeidet.

Forbedrer pust og kroppsholdning

Regelmessig kondisjonstrening ha en positiv effekt på pusteevnene dine. Det er ingen tvil om at bedre lunger er nyttig for deg som sanger eller spiller av blåseinstrumenter. Lettere pust tillater mer energi og kontrollert ytelse. En type fysisk aktivitet som kan være bra for dette, er å dra på joggeturer. Glem ikke å ha gode treningsklær dame. En annen effekt med trening er bedre kroppsholdning. Du som pianist vil kjenne til hvor viktig kroppsholdningen er når du skal spille piano. Det gjelder egentlig for alle instrumenter. En god holdning kan gjøre at du klarer å spille lengre i strekk uten å bli sliten i kroppen eller få ryggsmerter. Bedre kroppsholdning gir også bedre pust og konsentrasjon. Enkle kjerne-øvelser og muskelstyrkene treningsøkter kan enkelt forbedre holdningen. Det kan være å drive på med yoga.

Sterkere muskler og bedre kondisjon

Når du spiller mange instrumenter i musikk, kreves det at du harr muskelstyrken på rett sted. Saksofonister kan ha godt av god styrke i armene. Når det er sagt så kan alle musikere ha godt av styrkeøvelser. Driv på med løft for å bygge og vedlikeholde musklene i armene dine. Ikke gå for tunge vekter, da flere repetisjoner på rad raskt blir mye trening. Koordinering er viktig, når det kommer til å spille et musikkinstrument. Treningsøkter som balanseøvelser, det å stå eller hoppe på en fot mens du fullfører en 360 graders sving kan være med på å finjustere koordinasjoner. Som gitarist vil du for eksempel måtte hoppe opp og ned mens du spiller langs gitar-skalaen. Det er snakk om multitasking på det sterkeste. For ikke å glemme du som trommis, som å evne å spille på flere trommer og rytmer samtidig.