Musikk i eksistensens liv og død

Hva er livet uten musikk? Hva er en begravelsesseremoni uten musikk som feirer livet og bortgangen til en du er glad i? Vi fødes gjennom musikk og vi går bort til hymnens toner.

Vi spurte begravelsesbyråer over hele landet hva deres favoritt begravelsessanger er, og da opplevde vi mange ulike svar. Noen vil ta den sorgtunge avskjeden med de vakreste toner av Bach eller Brahms, mens andre gjerne vil ha Sputnik eller Jenny Jensen. Uansett hva slags musikk det er, så er det fint å kunne sørge med dem.

Si farvel til de typiske hylekorene du ellers hører i en begravelse, fordi disse 25 begravelses-sangene kan du spille på en gudstjeneste. Og de vil hjelpe familiene å ta farvel på den mest minnerike måten. I dag kan man være med på å velge ut salmer og tekst slik at organisten får de riktige notene.

Tidløse sanger til begravelsen

Det flotte begravelsesbyrå Lillestrøm hjelper å planlegge døden. De setter sammen et program som prosten kan følge forsamlingen gjennom begravelse og seremoni. Denne prosessen gjøres i samråd med en gravferds-konsulent som har herrens år med erfaring på området.

Sangene må man plukke ut selv, og her er noen tidløse favoritter:

  • Levva Livet: Å. Akslesandersesens
  • Vakraste jeg veit: J. Teige
  • Regnbuer: L. Nilsen
  • Eg ser: B. Eidsvåg
  • Engel ikke dra: Andreas Haukeland
  • Favel, kjære ven: Tommy Iversnes
  • Litten Fugl: Vamp

Dette er triste sanger som også gir glede og håp. Det er noe mange føler på når de sitter i Guds sal.

Nye favoritter blant flere

Med sine gode rådgivere på begravelsesbyrå Lillestrøm kan man trygt gå døden i møte. De sørger for at alle får aspektene med som de også vil få frem. Det kan være lurt å sette seg i denne prosessen, da færre og færre mennesker dør i dag. De som blir igjen vet ikke lenger hvordan de skal forholde seg til den guddommelige makten.

Sangene dukker opp i ny og ne, her er noen nye favoritter:

  • Chevy`n: Halva Priset och Marina Mena
  • Farvel kjære engel: Kristin Taraldsøy
  • OL-sangen: Hanne Sørvåg

Disse sangene setter seg i rota på oss og vekker de gode minnene man hadde med vennen som har gått bort. Velge musikk med omhu hjelper å vise hvem personen som har gått bort er, og hvem hen var.

Spesiell musikk for de spesielt interesserte

Noen ønsker også å dra den elektroniske musikken inn i denne seremonien. Og det blir mer og mer sannsynlig da de som danset på 90-tallet snart er pensjonister. Enten det er Eiffel 65 med Blue eller bandet med det treffende navnet Paradiso. Besøk en tur innom Begravelsesbyrå Lillestrøm om du tenker på gravferden.