Historien om The Beatles

The Beatles er popgruppen fra Liverpool som fikk sitt internasjonale og store gjennombrudd. Denne gruppen bestod i ti år,fra 1960 til 1970-tallet. John Lennon spilte rytmegitar, Ringo Starr spilte trommer,Paul McCartney spilte på bass og George Harrison tok seg av rytmegitaren. Låtskriverduoen Paul McCartney og John Lennon skrev mesteparten av sangtekstene mens George Harrison var en strålende komponist i stjerneklassen. Ringo Starr trivdes aller best på trommer.

The Beatles begynte en stor revolusjon innen Popmusikken og hadde innflytelse på en hel ungdomsgenerasjon i forhold til mote, musikk og holdninger. Disse mennene og superstjernene har fått en helt utrolig berømmelse over hele verden. Sangene til The Beatles opplvede så vill suksess som ingen senere har sett maken til og den dyrkelsen som fulgte dem og ikke mist hysteriet var helt ekstremt. I begynnelsen så syntes gruppen det var svært hyggelig å gi konserter for sine mange millioner av tilhengere og beundrere men med den persondyrkelsen som fulgte ble en del av tilhengerne regelrett besatt av personene i gruppen og The Beatles sluttet på bakgrunn av dette å holde konserter. John Lennon ble flere ganger forfulgt og det gikk så langt at beundrerne hans flere ganger dukket opp på hans private eiendom i Storbritannia. Da måtte han få hjelp av politiet slik at han igjen kunne være trygg på at ingen fremmede slapp inn på eiendommen hans.

Gjennombruddet deres i USA kom med den romantiske singelen “I want to hold your hand” og denne sangen dundret rett inn på førsteplass på topplisten i USA. Etter dette massive gjennombruddet fikk gruppen flere tilbud om å opptre på riksdekkende TV i USA og deres opptreden på Ed Sullivan Show Dette showet ble sett av over 70 millioner mennesker over hele USA.

Fra 1965 og utover endret hele lydbildet og sangtekstene til The Beatles seg. Tekstene var nå i det store og det hele influert av musikk og filosofi og tekstene ble utover denne perioden ennå mer seriøse og komplekse i sin form. Den nye produsenten deres George Martin fikk også en del av æren for denne musikalske revolusjonen innen musikken deres. George Martin hadde nemlig med seg en solid ballast fra klassisk musikk og han bidro blant annet til å løfte musikken deres opp til et anerkjent kulturelt nivå slik at bandet The Beatles fikk en høyere kulturell status i verden.