Madonna og hennes enorme popularitet som sanger og artist

Madonna som har solgt millioner av album over hele verden heter egentlig Madonna Louise Ciccone. Hun har en italiensk far og moren hennes har franske røtter og hun er ellers vokst opp i en søskenflokk på seks. Oppveksten hennes var av det strenge og katolske slaget og allerede som tenåring flyttet hun til New York fordi hun ønsket å skape seg en karriere som sanger.

Madonna og hennes vei til suksess

Som liten så viste hun veldig tidlig en stor interesse for musikk. Madonna spilte piano, danset ballett og hun var også privilegert som fikk ta kurs i teater ved siden av alt dette. Familien var meget velstående men da faren hennes giftet seg med hushjelpen som de hadde ansatt hjemme hos seg reiste Madonna i sine unge år til New York. Der solgte hun blant annet smultringer og jobbet som modell. Hun gikk også på auditions på grunn av at hun hadde en drøm om å bli oppdaget som artist. Årene gikk og etterhvert flyttet hun til Paris der hun møtte Dan Gilroy som hun funderte bandet «Breakfast Club» sammen med. I dette bandet så spilte hun trommer aller først men da de andre oppdaget hvilken fantastisk stemme hun hadde ble hun veldig fort vokalisten istedet.

Den aller første platen hennes ble ingen stor suksess men i 1984 lager hun sangen «Holiday». Denne låten blir spilt mye på radio over hele Europa, og blir en stor suksess på nattklubbene.

Hennes aller første hit som havnet på topp 5 i USA og i Europa var sangen «Lucky Star». Etter dette ga Madonna ut det berømte albumet Like a virgin som lå på toppen av listene i hele 6 uker og klarte å holde seg stabil på listene i hele to år. I 1985 var Madonna så klar som hun aldri hadde vært før. I så mange år hadde hun gått og båret på drømmen om å slå gjennom som artist og sin store drøm om å en gang bli verdenskjent for musikken og lidenskapen sin. Nå når dette endelig var et faktum dro hun ut på en turne over hele USA og holdt konserter i 27 byer sammen med bandet Beastie Boys. Juli 1985 utgav hun sitt tredje album som hun hadde jobbet med en god stund.»True Blue» ble sluppet og suste rett inn på toppen av hitlistene. Videre la hun like godt ut på en lang Europa-turne og da hun så skrev en million-avtale med Pepsi i 1988 fikk hun virkelig føle den enorme populariteten på kroppen og ble synlig på MTV og andre internasjonale TV-kanaler verden over. Selve videoen som ble brukt i markedsføringen av Pepsi var «Like a virgin». Videoen ble sett på som veldig vulgær blant annet av italienske biskoper og andre høytstående i Italia og andre steder i verden. På grunn av dette ble avtalen som Madonna hadde med Pepsi sagt opp men hun gjorde et kjempestort comeback bare få år etter dette skjedde.