Celine Dion og verdensherredømme

Celine Marie Claudette Dion er en av verdens mest kjente sangere. Hun kommer opprinnelig fra den fransktalende provinsen Charlemagne i Quebec, Canada. Vi skal her se på bakgrunnen hennes og hennes liv som artist og på hvordan hun har fått den suksessen som hun nyter godt av idag.

Celine ble født inn i en veldig stor familie på 14 søsken. Hun var veldig privilegert siden hennes manager og kommende ektemann Rene Angelil finansierte hele hennes første album «La Voix du bon dieu» som kom ut allerede i 1981. Denne platen hennes fikk en veldig god mottakelse og på grunn av dette ble hun godt kjent i Quebec også. Senere på 80-tallet ble hun også kjent verden over da hun vant førsteplassen i Yamaha song contest i 1982 og i tillegg til dette vant hun også Eurovision Song Contest i 1988. Året 1990 gav hun for aller første gang ut et album på engelsk Albumet het Unison og da var det fritt frem for det engelskspråklige markedet også. På dette albumet så finner vi sangen «My heart will go on» som hun skapte spesielt for storfilmen «Titanic» der Leonardo Di Caprio og Kate Winslet spiller hovedrollene.

Gjennom denne sangen bygget Celine Dion opp et mye større publikum enn det som hun allerede hadde hatt. Siden dette så har selvsagt Celine Dion fått en stjerne på Hollywoods walk of fame. Som en av nåtidens mestselgende kvinnelige artister har Celine Dion i sannhet en stor påvirkningskraft og innflytelse på unge kvinner over hele verden og reiser fortsatt rundt i Østen, USA, Europa og mange andre land for å holde konserter. Særlig ofte opptrer hun på Cesars Palace i Las Vegas slik at det er enklere for hennes amerikanske fans å komme for å se henne synge. Hennes splitter nye album og sanger har alle fått strålende kritikker og mange kritikere hevder også at Celine Dion er med sine 49 år og mange år i bransjen, bedre enn noensinne før.Mange sidestiller hennes konserter med ikoner som Elvis Presley og Frank Sinatra blant andre store legender i sin tid. Privatlivet hennes har alltid vært stabilt og hun giftet seg med sin kjære mann Rene Angelil som hun levde sammen med helt til hans død i 2016 da han døde av kreft.